Studená omáčka z uzené makrely
20 min.
Ingredience
- 400gramůMakrela uzená
- 1kusPórek
- 150gramůZakysaná smetana
- 150gramůJogurt bílý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
410 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
27 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Uzenou makrelu vykostíme, stáhneme z kůže a rozmixujeme.
- 2Očištěný a omytý pórek podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky.
- 3Rozmixovanou makrelu v míse smícháme s jogurtem a zakysanou smetanou. Omáčku posypeme nakrájeným pórkem.
- 4Podáváme k těstovinám nebo pečeným bramborám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.