Studená polévka z jahod se žloutky
25 min.
Ingredience
- 1kilogramJahody zahradní
- 200gramůCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1litrMléko plnotučné
- 20gramůMáta
- 200gramůChléb toastový pšeničný světlý
- 20gramůSolamyl - bramborový škrob
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
313 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
7 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
3 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Žloutky utřeme s cukrem. Solamyl rozmícháme v části studeného mléka a zahříváme až k varu. Když směs začne houstnout, zalijeme ji zbylým mlékem, přidáme žloutky s cukrem a nakonec vmícháme rozmixované jahody. Servírujeme se snítkou máty a opečeným toastem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.