Studená pomerančová polévka

40 min.
Evropa

Ingredience

    • 3kusyPomeranče
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 250mililitrůVíno bílé
    • 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
    • 250gramůCukr krupice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pomeranče (nejlépe bio) důkladně, kartáčkem a mýdlem umyjeme ve vlažné tekoucí vodě, dobře osušíme a ostrouháme z nich kůru. Šťávu vylisujeme a dáme zatím do lednice.
  • 2
    Do kastrůlku dáme nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a za stálého míchání vše svaříme. Dáme do ledničky vychladit. Do vychlazené směsi přilijeme pomerančovou šťávu, smetanu, dobře promícháme a podáváme v šálcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.