Studená pomerančová polévka
40 min.
Ingredience
- 3kusyPomeranče
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVíno bílé
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 250gramůCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
445 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Pomeranče (nejlépe bio) důkladně, kartáčkem a mýdlem umyjeme ve vlažné tekoucí vodě, dobře osušíme a ostrouháme z nich kůru. Šťávu vylisujeme a dáme zatím do lednice.
- 2Do kastrůlku dáme nastrouhanou pomerančovou kůru, cukr, zalijeme vodou a suchým bílým vínem a za stálého míchání vše svaříme. Dáme do ledničky vychladit. Do vychlazené směsi přilijeme pomerančovou šťávu, smetanu, dobře promícháme a podáváme v šálcích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.