Studená římská káva

5 min.
Itálie

Ingredience

    • 4decilitryVoda pitná
    • 20gramůKáva mletá
    • 4lžíceMléko zahuštěné slazené
    • 4kusyVejce slepičí
    • 1decilitrDolin - Vermouth
    • 2špetkySkořice mletá
    • 4lžíceKostkový led
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
13 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku dáme kávu, zalijeme studenou vodou a přivedeme k varu. Hotovou kávu ihned stáhneme z ohně, přelijeme přes sítko a necháme vychladit.
  • 2
    Do vychladlé kávy přidáme kondenzované mléko, žloutky a dobře rozmixujeme. Následovně přilijeme vermouth, přisypeme skořici a ještě jednou promixujeme.
  • 3
    Nakonec hotovou kávu rozlijeme do 2 vysokých sklenic. Do každé vložíme 2 lžíce drceného ledu a kávu podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.