Studená rybízová polévka s vínem
35 min.
Ingredience
- 550gramůRybíz červený
- 350gramůCukr krupice
- 250mililitrůVoda pitná
- 250mililitrůVíno bílé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve svaříme vodu s cukrem a suchým bílým vínem. Vzniklý sirup necháme chladnout.
- 2Dobře uzrálý rybíz vypereme, zbavíme stopek, rozmačkáme vidličkou a prolisujeme. Prolisovanou šťávu smícháme s uvařeným sirupem a dáme do lednice vychladit. Před podáváním vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.