Studená rybízová polévka s vínem

35 min.
Evropa

Ingredience

    • 550gramůRybíz červený
    • 350gramůCukr krupice
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 250mililitrůVíno bílé
    • 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
11 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
4 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve svaříme vodu s cukrem a suchým bílým vínem. Vzniklý sirup necháme chladnout.
  • 2
    Dobře uzrálý rybíz vypereme, zbavíme stopek, rozmačkáme vidličkou a prolisujeme. Prolisovanou šťávu smícháme s uvařeným sirupem a dáme do lednice vychladit. Před podáváním vmícháme smetanu. Servírujeme v šálcích.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.