Studená švestková polévka
40 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1lžíceCukr krupice
- 0,25litrDžus pomerančový
- 30gramůOvesné vločky
- 300gramůŠvestky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme a odpeckujeme. Spolu s ovesnými vločkami je za občasného zamíchání vaříme v 1 l vody doměkka asi 30 minut.
- 2Potom přilijeme džus (nebo nálev ze švestkového nebo jablečného kompotu), polévku osladíme a dáme vychladit.
- 3Podáváme s domácími suchary.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.