Studená švestková polévka

40 min.
Česká republika

Ingredience

    • 1litrVoda pitná
    • 1lžíceCukr krupice
    • 0,25litrDžus pomerančový
    • 30gramůOvesné vločky
    • 300gramůŠvestky
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
108 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky omyjeme a odpeckujeme. Spolu s ovesnými vločkami je za občasného zamíchání vaříme v 1 l vody doměkka asi 30 minut.
  • 2
    Potom přilijeme džus (nebo nálev ze švestkového nebo jablečného kompotu), polévku osladíme a dáme vychladit.
  • 3
    Podáváme s domácími suchary.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.