Studená třešňová polévka

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 300gramůKompot třešňový
    • 1decilitrVíno červené
    • 2lžíceLikér třešňový
    • 3decilitryVoda pitná
    • 15gramůSolamyl
    • 4lžíceCukr krupice
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 4kusyKostkový led
    • 1kusJablka
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Solamyl rozmícháme v části studené vody, vlijeme do zbylé vody, přilijeme 1 dl nálevu z kompotu a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs osladíme, vmícháme oloupané, jádřinců zbavené jablko nakrájené na kostičky, omyté, vypeckované třešně a povaříme 1 minutu.
  • 2
    Polévku odstavíme z ohně, přilijeme víno, citronovou šťávu, griotku a podle chuti přisladíme. Polévku necháme vychladit.
  • 3
    Před podáváním vložíme do každé porce kostku ledu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.