Studená třešňová polévka
25 min.
Ingredience
- 300gramůKompot třešňový
- 1decilitrVíno červené
- 2lžíceLikér třešňový
- 3decilitryVoda pitná
- 15gramůSolamyl
- 4lžíceCukr krupice
- 1lžíceCitronová šťáva
- 4kusyKostkový led
- 1kusJablka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
2 g
Cukr
33 g
Postup přípravy
- 1Solamyl rozmícháme v části studené vody, vlijeme do zbylé vody, přilijeme 1 dl nálevu z kompotu a za stálého míchání přivedeme k varu. Směs osladíme, vmícháme oloupané, jádřinců zbavené jablko nakrájené na kostičky, omyté, vypeckované třešně a povaříme 1 minutu.
- 2Polévku odstavíme z ohně, přilijeme víno, citronovou šťávu, griotku a podle chuti přisladíme. Polévku necháme vychladit.
- 3Před podáváním vložíme do každé porce kostku ledu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.