Studená vinná polévka

40 min.
Indie

Ingredience

    • 4šálkyVíno bílé
    • 6lžicHrozinky
    • 1lžíceCitronová šťáva
    • 4lžíceCukr moučkový
    • 4kusyVejce slepičí
    • 200mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
425 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
6 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
1 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V malém množství vody uvaříme hrozinky tak, aby vody zbylo jen málo.
  • 2
    Rozmixujeme víno se žloutky, 2 lžícemi cukru a citronovou šťávou. Spolu s hrozinkami vše ještě několik minut povaříme a dáme vychladit.
  • 3
    Z bílků a zbylého cukru ušleháme sníh a vychladlou polévku ještě před podáváním ozdobíme sněhovými pusinkami.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.