Studený čokoládový pudink
105 min.
Ingredience
- 70gramůMáslo čerstvé
- 120gramůCukr krupice
- 120gramůČokoláda hořká
- 1kusVejce slepičí
- 1šálekMléko polotučné
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
580 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
35 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
44 g
Postup přípravy
- 1Nastrouhanou čokoládu, mouku a mléko utřeme a dáme do kastrolu s rozpuštěným máslem. Když se hmota už nelepí, přidáme vejce a necháme vychladnout.
- 2Žloutky s cukrem utřeme, přidáme čokoládovou hmotu a nakonec sníh z bílků. Naplníme do formy a ve vodní lázni vaříme asi 1 1/2 hodiny.
- 3Pudink podáváme studený s vanilkovým krémem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.