Studený nákyp s rumovým krémem
70 min.
Ingredience
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžíceCitronová kůra
- 80gramůCukr moučkový
- 15gramůMouka pšeničná hrubá
- 1špetkaVanilka mletá
- 150gramůMarmeláda malinová
- 0,5litrSmetana čerstvá ke šlehání
- Krém
- 80gramůCukr moučkový
- 0,25litrSmetana 33% (šlehačka)
- 5gramůMouka rýžová
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaVanilka mletá
- 0,13litrRum
- Na plech
- 15gramůMáslo čerstvé
- 15gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Postup přípravy
- 1V míse smícháme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme 15-20 minut. Poté zlehka přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
- 2Těsto promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a v rozpálené troubě rychle upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kostky a rozdělíme na tři díly.
- 3Jednu část vložíme do mísy, přelijeme žloutkovým krémem, postříkáme marmeládou. Posypeme druhou částí těstových kostek, opět přelijeme krémem a zavařeninou. Navrch dáme zbytek kostek. Takto upravený nákyp odložíme na studené místo na cca 4 hodiny. Vychladlý dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.
- 4Krém připravíme tak, že v kotlíku ušleháme smetanu s cukrem, žloutky, rýžovou moukou a vanilku. Vložíme do vodní lázně, zahříváme a šleháme, až krém mírně zhoustne. Odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Do studeného přimícháme rum.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.