Studený nákyp s rumovým krémem

70 min.
Česká republika

Ingredience

    • 8kusůVejce slepičí
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 80gramůCukr moučkový
    • 15gramůMouka pšeničná hrubá
    • 1špetkaVanilka mletá
    • 150gramůMarmeláda malinová
    • 0,5litrSmetana čerstvá ke šlehání
  • Krém
  • Na plech
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
31 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
27 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme cukr, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru a vanilku a třeme 15-20 minut. Poté zlehka přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a mouku.
  • 2
    Těsto promícháme, rozetřeme na vymazaný a vysypaný plech a v rozpálené troubě rychle upečeme dozlatova. Necháme vychladnout, poté nakrájíme na menší kostky a rozdělíme na tři díly.
  • 3
    Jednu část vložíme do mísy, přelijeme žloutkovým krémem, postříkáme marmeládou. Posypeme druhou částí těstových kostek, opět přelijeme krémem a zavařeninou. Navrch dáme zbytek kostek. Takto upravený nákyp odložíme na studené místo na cca 4 hodiny. Vychladlý dozdobíme ušlehanou smetanou a podáváme.
  • 4
    Krém připravíme tak, že v kotlíku ušleháme smetanu s cukrem, žloutky, rýžovou moukou a vanilku. Vložíme do vodní lázně, zahříváme a šleháme, až krém mírně zhoustne. Odstavíme a za stálého míchání necháme vychladnout. Do studeného přimícháme rum.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.