Suchárky Cantucci

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse prošleháme 3 vejce a 2 žloutky. Odebereme 2 lžíce směsi a necháme stranou na potření šišek.
  • 2
    V jiné míse smícháme cukr, nasekané mandle, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Uprostřed vyhloubíme důlek a přidáme vaječnou směs. Z těsta vytvarujeme kouli a rozkrojíme ji na poloviny. Každou polovinu na pomoučeném vále rozválíme na podlouhlou šišku asi 5 cm širokou a 2,5 cm vysokou.
  • 3
    Šišky přeneseme na plech vymazaný máslem a trochu je zploštíme. Povrch potřeme 2 lžícemi vaječné směsi. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
  • 4
    Potom šišky nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, urovnáme je na plech a pečeme ještě 8 minut při 200 stupních Celsia dokřupava.
  • 5
    Upečené suchárky můžeme uchovat až 5 dní v dobře uzavřené nádobě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.