Suchárky Cantucci
55 min.

Ingredience
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 150gramůCukr krupice
- 150gramůMandle plátky
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 3kusyVejce slepičí
- 350gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
12 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V míse prošleháme 3 vejce a 2 žloutky. Odebereme 2 lžíce směsi a necháme stranou na potření šišek.
- 2V jiné míse smícháme cukr, nasekané mandle, prášek do pečiva a pomerančovou kůru. Uprostřed vyhloubíme důlek a přidáme vaječnou směs. Z těsta vytvarujeme kouli a rozkrojíme ji na poloviny. Každou polovinu na pomoučeném vále rozválíme na podlouhlou šišku asi 5 cm širokou a 2,5 cm vysokou.
- 3Šišky přeneseme na plech vymazaný máslem a trochu je zploštíme. Povrch potřeme 2 lžícemi vaječné směsi. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut.
- 4Potom šišky nakrájíme na plátky silné asi 1 cm, urovnáme je na plech a pečeme ještě 8 minut při 200 stupních Celsia dokřupava.
- 5Upečené suchárky můžeme uchovat až 5 dní v dobře uzavřené nádobě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.