Suchary z ovesných vloček

70 min.

Ingredience

    • 300gramůMouka pšeničná hladká
    • 150gramůCukr moučkový
    • 15gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 300gramůOvesné vločky
    • 150gramůMáslo čerstvé
    • 1kusVejce slepičí
    • 15gramůCukr vanilka
    • 200mililitrůMléko polotučné
    • 30gramůCukr skořicový
    • 25gramůTuk
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme ovesné vločky, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Potom přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto.
  • 2
    Plech pomažeme tukem, z těsta vytvarujeme dva podlouhlé bochníky a položíme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Upečené bochníky necháme vychladnout, nakrájíme na krajíčky, vyskládáme na suchý plech a sušíme ve vyhřáté troubě při otevřených dvířkách.
  • 3
    Krajíčky posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.