Suchary z ovesných vloček
70 min.
Ingredience
- 300gramůMouka pšeničná hladká
- 150gramůCukr moučkový
- 15gramůKypřicí prášek do pečiva
- 300gramůOvesné vločky
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1kusVejce slepičí
- 15gramůCukr vanilka
- 200mililitrůMléko polotučné
- 30gramůCukr skořicový
- 25gramůTuk
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
447 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
19 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme ovesné vločky, zalijeme mlékem a necháme nabobtnat. Potom přidáme mouku, cukr, prášek do pečiva, rozpuštěné máslo, vejce a vanilkový cukr. Vše důkladně promícháme a vypracujeme těsto.
- 2Plech pomažeme tukem, z těsta vytvarujeme dva podlouhlé bochníky a položíme na plech. Vložíme do vyhřáté trouby a pečeme dozlatova. Upečené bochníky necháme vychladnout, nakrájíme na krajíčky, vyskládáme na suchý plech a sušíme ve vyhřáté troubě při otevřených dvířkách.
- 3Krajíčky posypeme skořicovým cukrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.