Sudžuk

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve 3 dl vody si dobře rozmícháme hladkou mouku.
  • 2
    V 1 dl vody si rozmícháme 40 g solamylu.
  • 3
    Dáme vařit 3/4 l vody se 150 g cukru a šťávou z jednoho citronu.
  • 4
    Když se začne voda vařit postupně vmícháme rozředěnou mouku, chvíli povaříme a pak přilijeme rozředěný škrob a vaříme do zhoustnutí.
  • 5
    Nakonec přidáme vanilkový cukr.
  • 6
    Uvařenou hustou kaši nalijeme do koláčové formy, kterou jsme si vypláchli studenou vodou.
  • 7
    Těsto posypeme pokrájenými vlašskými ořechy a namočeným nožem ve vodě je po povrchu zarovnáme.
  • 8
    Sudžuk dáme vychladit do chladničky.
  • 9
    Vychlazený pokrájíme na kostky a podáváme.
  • 10

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.