Sudžuk
45 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 150gramůOřechy vlašské
- 1litrVoda pitná
- 40gramůSolamyl
- 1kusCukr vanilka
- 1kusCitrony
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
20Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
143 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
5 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Ve 3 dl vody si dobře rozmícháme hladkou mouku.
- 2V 1 dl vody si rozmícháme 40 g solamylu.
- 3Dáme vařit 3/4 l vody se 150 g cukru a šťávou z jednoho citronu.
- 4Když se začne voda vařit postupně vmícháme rozředěnou mouku, chvíli povaříme a pak přilijeme rozředěný škrob a vaříme do zhoustnutí.
- 5Nakonec přidáme vanilkový cukr.
- 6Uvařenou hustou kaši nalijeme do koláčové formy, kterou jsme si vypláchli studenou vodou.
- 7Těsto posypeme pokrájenými vlašskými ořechy a namočeným nožem ve vodě je po povrchu zarovnáme.
- 8Sudžuk dáme vychladit do chladničky.
- 9Vychlazený pokrájíme na kostky a podáváme.
- 10
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.