Suflé pomerančové

45 min.
Evropa

Ingredience

    • 2decilitryMléko plnotučné
    • 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 20gramůCukr vanilka
    • 4kusyVejce slepičí
    • 50mililitrůLikér pomerančový
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 60gramůCukr krupice
    • 30gramůCukr moučkový
    • 80gramůMáslo čerstvé
    • 0,5lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
572 mg
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do vroucího mléka v kastrůlku vložíme 50 g másla, přisypeme mouku, vanilkový cukr a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Stáhneme sporáku, vmícháme žloutky, pomerančový likér a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Za stálého míchání přisypeme cukr, nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
  • 2
    Pečicí formu na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, při 180ti stupňové teplotě pečeme 30 minut.
  • 3
    Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.