Suflé pomerančové
45 min.
Ingredience
- 2decilitryMléko plnotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20gramůCukr vanilka
- 4kusyVejce slepičí
- 50mililitrůLikér pomerančový
- 1lžíceCitronová kůra
- 60gramůCukr krupice
- 30gramůCukr moučkový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
456 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
572 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Do vroucího mléka v kastrůlku vložíme 50 g másla, přisypeme mouku, vanilkový cukr a za stálého míchání opět přivedeme k varu. Stáhneme sporáku, vmícháme žloutky, pomerančový likér a jemně nastrouhanou citrónovou kůru. Za stálého míchání přisypeme cukr, nakonec zlehka vmícháme z bílků vyšlehaný tuhý sníh.
- 2Pečicí formu na suflé vymažeme zbylým máslem, vysypeme hrubou moukou a naplníme připraveným těstem. Vložíme do nahřáté trouby, při 180ti stupňové teplotě pečeme 30 minut.
- 3Posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.