Suflé s pomerančovým likérem
60 min.
Ingredience
- 40gramůMouka polohrubá
- 3lžíceLikér pomerančový
- 1lžičkaPomerančová kůra
- 50gramůCukr krupice
- 1lžíceCukr moučkový
- 3kusyVejce slepičí
- 175mililitrůMléko polotučné
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
488 mg
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Mléko svaříme, přidáme změklé máslo a za stálého míchání přisypeme mouku. Uvedeme do varu a odstavíme z plotny. Hmotu necháme částečně vychladnout. Do mléčného krému postupně vmícháme žloutky a nakonec přidáme likér a pomerančovou kůru.
- 24 formičky na suflé vymažeme máslem a vysypeme hrubou moukou. Z bílků a cukru ušleháme pevný sníh, 2/3 vmícháme do krému a zbylou třetinu do krému zlehka zapracujeme metlou.
- 3Těsto rozdělíme do formiček a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Vyjmeme, posypeme moučkovým cukrem a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.