Suflé z čerstvých jablek
60 min.
Ingredience
- 45gramůCukr krupice
- 5kusůVaječný bílek slepičí
- 450gramůJablka
- 2lžíceCukr moučkový
- 4lžíceVoda pitná
- 0,5lžičkaTresť mandlová
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Postup přípravy
- 1Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na menší kostky. Do hrnce dáme 4 lžíce vody, jablka a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme za občasného promíchání 8-10 minut. Přidáme cukr, tresť, zamícháme a přendáme do mísy, kde necháme směs vychladnout.
- 2Z bílků ušleháme pevný sníh, smícháme s jablečnou směsí a naplníme zapékací misku o objemu 1,5 l.
- 3Pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Suflé musí vyběhnout a zhnědnout. Během pečení neotvíráme troubu! Hotové suflé ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.