Suflé z čerstvých jablek

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
201 kcal
Bílkoviny
8 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
3 g
Cukr
39 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Jablka oloupeme, vyjmeme jádřince a nakrájíme je na menší kostky. Do hrnce dáme 4 lžíce vody, jablka a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, zakryjeme a vaříme za občasného promíchání 8-10 minut. Přidáme cukr, tresť, zamícháme a přendáme do mísy, kde necháme směs vychladnout.
  • 2
    Z bílků ušleháme pevný sníh, smícháme s jablečnou směsí a naplníme zapékací misku o objemu 1,5 l.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě na 230°C asi 15 minut. Suflé musí vyběhnout a zhnědnout. Během pečení neotvíráme troubu! Hotové suflé ihned podáváme, posypané moučkovým cukrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.