Šukrut

240 min.

Ingredience

      • 200gramůKysané zelí
      • 1kusCibule
      • 4lžíceBílé víno
      • 200gramůKlobása Dunajská
      • 1kusJablko
      • 3lžíceHruškovice
      • 0,5litrHovězí vývar základní
      • 250gramůVepřová uzená plec
      • 2lžíceVepřové sádlo škvařené
      • 400gramůVepřový bok
    Počet porcí:
    4

    Nutriční hodnoty v jedné porci

    Kalorie
    899 kcal
    Bílkoviny
    33 g
    Tuky
    82 g
    Sacharidy
    4 g
    Vláknina
    425 mg
    Cukr
    1 g
    Zobrazit vše

    Postup přípravy

    • 1
      Na sádle si osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme.
    • 2
      Přidáme víno, přidáme oloupané a nastrouhané jablko a zalijeme vývarem a dusíme, vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny.
    • 3
      Asi po hodině vaření přidáme bůček a uzené maso, o hodinu později klobásu a nakonec destilát. Teplé maso podáváme na zelí.

    Komentáře

    Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.