Šukrut
240 min.
Ingredience
- 200gramůKysané zelí
- 1kusCibule
- 4lžíceBílé víno
- 200gramůKlobása Dunajská
- 1kusJablko
- 3lžíceHruškovice
- 0,5litrHovězí vývar základní
- 250gramůVepřová uzená plec
- 2lžíceVepřové sádlo škvařené
- 400gramůVepřový bok
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
899 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
82 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
425 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na sádle si osmahneme na jemno nakrájenou cibuli, přidáme kysané zelí a podusíme.
- 2Přidáme víno, přidáme oloupané a nastrouhané jablko a zalijeme vývarem a dusíme, vaříme pod pokličkou asi 2,5 hodiny.
- 3Asi po hodině vaření přidáme bůček a uzené maso, o hodinu později klobásu a nakonec destilát. Teplé maso podáváme na zelí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.