Šunka s broskvemi
25 min.
Ingredience
- 100gramůŠunka dušená
- 400mililitrůKompot broskvový
- 80gramůCukr krupice
- 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, zakapeme jej trochou šťávy z kompotu, přidáme 20 g másla a rozvaříme. V karamelu po obou stranách podusíme okapané poloviny broskví a vyjmeme.
- 2Do karamelu přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem.
- 3Šunku krátce po obou stranách opečeme na másle a upravíme na talířky. Pokryjeme broskvemi a přelijeme připravenou šťávou.
- 4Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.