Šunka s broskvemi

25 min.
Česká republika

Ingredience

    • 100gramůŠunka dušená
    • 400mililitrůKompot broskvový
    • 80gramůCukr krupice
    • 4lžíceSmetana 33% (šlehačka)
    • 40gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
285 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
13 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
1 g
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pánvi necháme zkaramelizovat cukr, zakapeme jej trochou šťávy z kompotu, přidáme 20 g másla a rozvaříme. V karamelu po obou stranách podusíme okapané poloviny broskví a vyjmeme.
  • 2
    Do karamelu přilijeme smetanu a necháme jen přejít varem.
  • 3
    Šunku krátce po obou stranách opečeme na másle a upravíme na talířky. Pokryjeme broskvemi a přelijeme připravenou šťávou.
  • 4
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.