Šunka s medovo-hořčičnou kůrčičkou

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
284 kcal
Bílkoviny
21 g
Tuky
19 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
49 mg
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do velkého hrnce postavíme pařáček s položenou šunkou od kosti, přilijeme vodu, aby se nedotýkala masa a přikryjeme pokličkou. Mírně vaříme asi 1 hodinu, šunka bude křehká, ale zachová si veškerou chuť díky vaření v páře. Nožem nařízneme kůžičku šunky do kosočtverců.
  • 2
    Z medu a cukru připravíme směs, nebude-li tekutá, zředíme ji horkou vodou. Přelijeme jí připravenou šunku, posypeme hořčičným semínkem a vložíme do trouby předehřáté na 180°C. Krátce zapečeme, aby povrch zkaramelizoval a kůže se hezky vypekla.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.