Šunka v těstíčku
55 min.
Ingredience
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 250gramůListové těsto
- 700gramůŠunka dušená
- 50mililitrůVíno madeira
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
248 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
370 mg
Cukr
407 mg
Postup přípravy
- 1Hranol šunky rozřízneme napůl, aby vznikly dva obdélníkové hranoly. Listové těsto vyválíme, rozřízneme na dva pláty a rozložíme na vál.
- 2Hranoly šunky pokapeme Madeirou, zabalíme do listového těsta a položíme na máslem pomazaný plech vedle sebe. Povrch těsta potřeme rozšlehaným žloutkem a plech vložíme do trouby. Pečeme při střední teplotě přibližně 25 minut.
- 3Šunku nakrájíme na plátky, rozdělíme na dezertní talířky a podáváme jako předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.