Šunka z krkovice

130 min.
Evropa

Ingredience

    • 850gramůVepřová krkovička
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 26gramůRychlosůl
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
521 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
45 g
Vápník
43 mg
Železo
7 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěné maso nakrájíme na 1,5 cm velké kostky a v robotu při nejmenší rychlosti 30 minut zpracováváme s rychlosolí a studenou vodou. Dbáme na to, aby se netvořila pěna, pak musíme míchání přerušit a nechat směs ustát.
  • 2
    Hotovou směs vložíme do mikrotenového sáčku, vložíme do formy na šunku, zavíčkujeme a 90 minut „vaříme“ ve vodě horké 80°C. Šunku necháme vychladnout a poté ji 24 hodin odložíme i s formou do lednice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.