Sušené hrušky

35 min.
Česká republika

Ingredience

    • 5kilogramůHrušky
    • 1lžičkaKyselina citrónová
    • 2,5litryVoda pitná
    • 1kilogramCukr krupice
    • 20gramůCukr vanilka
Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
403 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
103 g
Vláknina
12 g
Cukr
89 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a stopek. Potom je nakrájíme na čtvrtky, které pokládáme do hrnce s vodou a kyselinou citrónovou. Následovně hrušky scedíme, opláchneme je pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
  • 2
    Do hrnce vlijeme 1.5 l vody, přisypeme cukr s vanilkovým cukrem a stálým mícháním cukry rozpustíme. Do cukrového sirupu vložíme okapané hrušky a povaříme je přibližně 10-15 minut. Měkké hrušky stáhneme ze sporáku, dáme je na chladné místo vychladit do druhého dne.
  • 3
    Další den opět hrušky se sirupem přivedeme k varu a ihned odstavíme z ohně. Hrušky scedíme, necháme okapat. Urovnáme je na čistý rošt a v sušičce a sušíme do úplného vysušení.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.