Sušené švestky v červeném víně a medu
25 min.
Ingredience
- 300gramůŠvestky sušené
- 3lžíceDžem pomerančový
- 3lžíceMed včelí
- 0,5litrVíno červené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
72 g
Vláknina
5 g
Cukr
42 g
Postup přípravy
- 1Švestky vypeckujeme tak, aby ale zůstaly vcelku a naskládáme do zavařovací sklenice.
- 2V rendlíku smícháme med, pomerančový džem a trochu vína, přivedeme k varu. Přilijeme zbytek vína, promícháme a švestky směsí přelijeme. Sklenici uzavřeme a necháme minimálně 2 hodiny marinovat. Podáváme jako dezert nebo k masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.