Sušené třešně

290 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
2 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé třešně omyjeme a necháme okapat. Naskládáme je na plech a v nahřáté troubě je při 60 stupňové teplotě necháme zavadnout. Ze zavadlých třešní zmáčknutí odstraníme pecky.
  • 2
    Do hrnce vlijeme vodu, přisypeme cukr krupici a vanilkový cukr. Za stálého míchání uvaříme sladký sirup. Vložíme do něj vypeckované třešně a za stálého míchání zahříváme přibližně 10 minut. Potom hrnec odstavíme ze sporáku a necháme na chladném místě celou noc chladit. Následovně hrnec se sirupem a třešněmi vrátíme na sporák a přivedeme k varu. Třešně scedíme, necháme okapat a rozložíme do elektrické sušárny. Při 60 stupních sušíme cca 4 hodiny, aby třešně byly vláčné a suché.
  • 3
    Vysušené třešně dáme do uzavíracích kuchyňských nádob, které udržujeme na suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.