Sušenky s dvěma druhy čokolády

25 min.
Evropa

Ingredience

    • 100gramůOvesné vločky
    • 1kusVejce slepičí
    • 130gramůMouka pšeničná hladká T 650
    • 120gramůMáslo čerstvé
    • 120gramůCukr třtinový
    • 20mililitrůMléko plnotučné
    • 1lžičkaCukr vanilka
    • 1lžíceKakao - prášek
    • 180gramůČokoláda hořká
    • 180gramůČokoláda mléčná
    • 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
20

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
214 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Smícháme máslo, cukr, vejce, vločky, mléko a vanilkový cukr. Promícháme a přidáme mouku, kakao, kypřicí prášek. Vypracujeme těsto. Obě čokolády nalámeme na malé kousky a ty přimícháme do těsta. Zpracujeme ho a rozdělíme do dvaceti malých sušenek.
  • 2
    Pečeme je na vymazaném plechu asi patnáct minut, aby se těsto nedotýkalo.
  • 3
    Podáváme vychladlé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.