Sušenky se škrobovou moučkou a smetanou
42 min.
Ingredience
- 170gramůSolamyl
- 100gramůCukr krupice
- 50gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 220gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCukr vanilka
- 1špetkaCitronová kůra
- 0,5lžičkaKypřicí prášek do pečiva
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
258 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
710 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo umícháme s cukrem, vanilkovým cukrem a 1 vejcem do pěny, vmícháme mouku s práškem do pečiva, citronovou kůru, solamyl a smetanu. Směs dáme na vál a zpracujeme na vláčné těsto. Necháme asi 2 hodiny odpočinout v chladu.
- 2Z těsta vyválíme plát a tvořítkem vykrajujeme různé tvary sušenek. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem nebo vymaštěný máslem, na povrchu potřeme vejcem a pečeme ve středně vyhřáté troubě dorůžova.
- 3Upečené sušenky vydrží dlouho křehké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.