sushi kornoutky

30 min.
Japonsko

Ingredience

    • 300gramůRýže na sushi
    • 10kusůŘasa Nori
    • 1decilitrOmáčka sojová - Tamari
    • 1lžíceZázvor nakládaný
    • 1lžíceOcet rýžový
    • 0,5lžičkaWasabi pasta
  • Náplň
    • 175gramůTuňák v oleji
    • 2lžíceMajonéza
    • 1kusOkurka salátová
    • 1kusHruška asijská nashi
    • 100gramůKrab
Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme rýži. Plátky řasy Nori rozdělíme na polovinu.
  • 2
    V hlubším talíři smícháme maso z tuňáka a majonézu. Nakrájíme okurku i hrušku nashi na tenká kolečka. Krabí maso rozkrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, pastu wasabi a zázvor připravíme na stůl společně s dalšími surovinami. Nachystáme misku s vodou a octem k namočení rukou při tvarování rýže.
  • 3
    Do ruky vezmeme plát řasy čtvercového tvaru, doprostřed umístíme lžící rýži, přidáme maso z tuňáka, okurku, hrušku a krabí maso, opatrně zavineme.
  • 4
    Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a pastou wasabi.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
sushi kornoutky
S majonézou opatrně, směs s tuňákem nesmí být příliš řídká!