sushi kornoutky
30 min.
Ingredience
- 300gramůRýže na sushi
- 10kusůŘasa Nori
- 1decilitrOmáčka sojová - Tamari
- 1lžíceZázvor nakládaný
- 1lžíceOcet rýžový
- 0,5lžičkaWasabi pasta
- Náplň
- 175gramůTuňák v oleji
- 2lžíceMajonéza
- 1kusOkurka salátová
- 1kusHruška asijská nashi
- 100gramůKrab
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
327 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
21 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme rýži. Plátky řasy Nori rozdělíme na polovinu.
- 2V hlubším talíři smícháme maso z tuňáka a majonézu. Nakrájíme okurku i hrušku nashi na tenká kolečka. Krabí maso rozkrájíme na nudličky. Sójovou omáčku, pastu wasabi a zázvor připravíme na stůl společně s dalšími surovinami. Nachystáme misku s vodou a octem k namočení rukou při tvarování rýže.
- 3Do ruky vezmeme plát řasy čtvercového tvaru, doprostřed umístíme lžící rýži, přidáme maso z tuňáka, okurku, hrušku a krabí maso, opatrně zavineme.
- 4Podáváme se sójovou omáčkou, zázvorem a pastou wasabi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 2. 2016
sushi kornoutky
S majonézou opatrně, směs s tuňákem nesmí být příliš řídká!