Sushi s lososem a okurkou
40 min.
Ingredience
- 2kusyŘasa Nori
- 100gramůLosos - filety
- 1kusOkurka salátová
- 1lžičkaWasabi pasta
- 3lžíceOmáčka sójová
- 100gramůRýže na sushi
- 2lžičkyVíno rýžové japonské - Mirin
- 2lžíceOcet rýžový
- 2lžíceZázvor nakládaný
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Nejprve si uvaříme rýži. Několikrát ji propláchneme studenou vodou. Zalijeme ji 200 ml vody, přidáme mirin. Přivedeme k varu, poté přikryjeme, snížíme teplotu a necháme 20 minut vařit. Tekutina by měla být absorbována. Odstavíme, ale necháme ještě 20 minut přikryté. Vmícháme ocet.
- 2Na bambusovou podložku položíme jeden plát řasy nori a rozprostřeme na ni polovinu vařené rýže. Doprostřed rýže rozprostřeme lososa a okurku nakrájenou na špalíčky, přidáme trochu wasabi a zarolujeme. Opakujeme s druhou řasou.
- 3Každou řasu nakrájíme na 6 kousků.
- 4Podáváme se zbylým wasabi, zázvorem, sójovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.