Sushi s lososem a okurkou

40 min.
Japonsko

Ingredience

    • 2kusyŘasa Nori
    • 100gramůLosos - filety
    • 1kusOkurka salátová
    • 1lžičkaWasabi pasta
    • 3lžíceOmáčka sójová
    • 100gramůRýže na sushi
    • 2lžičkyVíno rýžové japonské - Mirin
    • 2lžíceOcet rýžový
    • 2lžíceZázvor nakládaný
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
262 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
13 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejprve si uvaříme rýži. Několikrát ji propláchneme studenou vodou. Zalijeme ji 200 ml vody, přidáme mirin. Přivedeme k varu, poté přikryjeme, snížíme teplotu a necháme 20 minut vařit. Tekutina by měla být absorbována. Odstavíme, ale necháme ještě 20 minut přikryté. Vmícháme ocet.
  • 2
    Na bambusovou podložku položíme jeden plát řasy nori a rozprostřeme na ni polovinu vařené rýže. Doprostřed rýže rozprostřeme lososa a okurku nakrájenou na špalíčky, přidáme trochu wasabi a zarolujeme. Opakujeme s druhou řasou.
  • 3
    Každou řasu nakrájíme na 6 kousků.
  • 4
    Podáváme se zbylým wasabi, zázvorem, sójovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.