Sushi s plody moře a ovocem

35 min.
Japonsko

Ingredience

    • 1kusCitrony
    • 1lžíceOlej rostlinný
    • 1kusKrab
    • 320mililitrůVoda pitná
    • 1kusAvokádo
    • 260gramůRýže na sushi
    • 100gramůKrevety tygří - loupané
    • 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
916 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Pod tekoucí vodou dobře propláchneme rýži a vaříme ji, až je na zkus. Poté ji pod poklicí necháme čtvrt hodiny dojít a poté ji odložíme, aby vychladla.
  • 2
    Avokádo vypeckujeme a nakrájíme na půlměsíčky.
  • 3
    Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
  • 4
    Krevety vyloupeme, očistíme, ale nezbavíme ocásku. Očištěné krevety smažíme na oleji z každé strany zhruba dvě minuty. Uvařeného kraba zbavíme krunýře. Obojí maso necháme vychladnout.
  • 5
    Studenou rýži promícháme se šťávou a ustrouhanou kůru z jednoho citronu. Poté rýži rozdělíme do šesti misek. Na rýži rovnoměrně rozdělíme krabí maso, krevety, avokádo a okurku a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.