Sushi s plody moře a ovocem
35 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1kusKrab
- 320mililitrůVoda pitná
- 1kusAvokádo
- 260gramůRýže na sushi
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 0,5kusOkurka salátová
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
231 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
16 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
6 g
Cukr
916 mg
Postup přípravy
- 1Pod tekoucí vodou dobře propláchneme rýži a vaříme ji, až je na zkus. Poté ji pod poklicí necháme čtvrt hodiny dojít a poté ji odložíme, aby vychladla.
- 2Avokádo vypeckujeme a nakrájíme na půlměsíčky.
- 3Salátovou okurku oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka.
- 4Krevety vyloupeme, očistíme, ale nezbavíme ocásku. Očištěné krevety smažíme na oleji z každé strany zhruba dvě minuty. Uvařeného kraba zbavíme krunýře. Obojí maso necháme vychladnout.
- 5Studenou rýži promícháme se šťávou a ustrouhanou kůru z jednoho citronu. Poté rýži rozdělíme do šesti misek. Na rýži rovnoměrně rozdělíme krabí maso, krevety, avokádo a okurku a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.