Sut-pita

40 min.

Ingredience

    • 8lžicMouka polohrubá
    • 1lžíceSádlo škvařené
    • 230gramůCukr krupice
    • 2,5decilitryVoda pitná
    • 1kusCukr vanilka
    • 8kusůVejce slepičí
    • 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
59 mg
Cukr
23 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce dohladka rozmícháme s moukou, zalijeme mlékem a rozšleháme.
  • 2
    Plech vymažeme sádlem a zahřejeme v troubě. Na zahřátý plech nalijeme rozšlehanou hmotu do výše asi 2cm, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 20 minut.
  • 3
    Svaříme vodu s cukrem a vanilkovým cukrem. Upečenou pitu zalijeme sirupem, nakrájíme a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.