Sut-pita
40 min.
Ingredience
- 8lžicMouka polohrubá
- 1lžíceSádlo škvařené
- 230gramůCukr krupice
- 2,5decilitryVoda pitná
- 1kusCukr vanilka
- 8kusůVejce slepičí
- 1litrMléko polotučné
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
8 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
59 mg
Cukr
23 g
Postup přípravy
- 1Vejce dohladka rozmícháme s moukou, zalijeme mlékem a rozšleháme.
- 2Plech vymažeme sádlem a zahřejeme v troubě. Na zahřátý plech nalijeme rozšlehanou hmotu do výše asi 2cm, vložíme do trouby vyhřáté na 200 stupňů Celsia a pečeme asi 20 minut.
- 3Svaříme vodu s cukrem a vanilkovým cukrem. Upečenou pitu zalijeme sirupem, nakrájíme a necháme vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.