Švédské jednoduché chuťovky
20 min.
Ingredience
- 4plátkyChléb pšeničný (bílý)
- 4plátkyChléb slunečnicový
- 4kusyŘedkvička
- 60gramůMáslo čerstvé
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžíceKopr čerstvý
- 500gramůChřest sterilovaný
- 100gramůPaštika francouzská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
468 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
30 g
Sacharidy
44 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Z plátků bílého a slunečnicového chleba vypíchneme formičkou různé tvary. např. kolečka, srdíčka aj., přibližně o průměru 6 cm.
- 2Ředkvičky omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky. Malé chlebíčky potřeme máslem.
- 3Na jednu polovinu malých chlebíčků položíme tvrdý sýr (plátky), vykrojený do stejného tvaru a nakrájené ředkvičky.
- 4Čerstvý kopr omyjeme, vodu setřepeme a drobně ho pokrájíme. Sterilovaný chřest scedíme z nálevu a odkrojíme hlavičky (2-3 cm).
- 5Na druhou polovinu chlebíčků poklademe tenký plátek paštiky, hlavičky chřestu a posypeme koprem. Chuťovky dáme na mísu a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.