Švédské kornoutky plněné šlehačkou

35 min.
Švédsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
814 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, vymícháme hladké těsto.
  • 2
    Plech vytřeme olejem, na něj postupně klademe lžící hromádky těsta, které rozetřeme širokým nožem na tenké kulaté placičky. Pečeme při 190°C asi 10 - 15 minut do zlatova. Upečené a teplé svineme opatrně do kornoutků a necháme je vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.