Švédské kornoutky plněné šlehačkou
35 min.
Ingredience
- Náplň
- 3decilitrySmetana 33% (šlehačka)
- 150gramůDžem pomerančový
- Těsto
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
635 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
33 g
Sacharidy
73 g
Vláknina
814 mg
Cukr
30 g
Postup přípravy
- 1Do mísy rozklepneme vejce a vyšleháme s cukrem do pěny. Postupně za stálého míchání přisypáváme hladkou mouku, vymícháme hladké těsto.
- 2Plech vytřeme olejem, na něj postupně klademe lžící hromádky těsta, které rozetřeme širokým nožem na tenké kulaté placičky. Pečeme při 190°C asi 10 - 15 minut do zlatova. Upečené a teplé svineme opatrně do kornoutků a necháme je vychladnout.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.