Švédské oplatky z kysané smetany
25 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžičkyKypřicí prášek do pečiva
- 2kusyVejce slepičí
- 3decilitrySmetana 16% (pochoutková)
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceOlej slunečnicový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
454 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
32 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
298 mg
Postup přípravy
- 1Bílky vyšleháme na tuhý sníh. Do mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme žloutky, kysanou smetanu. Směs vyšleháme dohladka, přidáme rozpuštěné vlahé máslo, poté zapracujeme sníh z bílků.
- 2Speciální kleště na oplatky potřeme olejem, naneseme těsto a pečeme do zlatova (podle návodu).
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.