Švestková bublanina
65 min.
Ingredience
- 150gramůCukr moučkový
- 20gramůMouka pšeničná hrubá
- 100gramůMáslo čerstvé
- 150gramůMouka polohrubá
- 1lžičkaKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr vanilka
- 600gramůŠvestky
- 5kusůVejce slepičí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
268 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
12 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
1 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Změklé máslo utřeme do pěny, vmícháme polovinu cukru a postupně žloutky. Potom přidáme zbylý cukr. Bílky šleháme na pevný sníh, který zlehka vmícháme do žloutkové pěny spolu s moukou a práškem do pečiva.
- 2Těsto rozestřeme na plech vymazaný máslem a vysypaný moukou. Poklademe půlkami okapaných švestek a upečeme ve středně vyhřáté troubě.
- 3Vychladlou bublaninu pocukrujeme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.