Švestková buchta

75 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
40 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky vypeckujeme a rozpůlíme.
  • 2
    Žloutky, cukr a tuk ušleháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko.
  • 3
    Vzniklé těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut.
  • 4
    Pak ozdobíme čepicí z našlehaných bílků, které jsme osladili dvěma lžícemi cukru a vanilkovým cukrem.
  • 5
    Dopečeme asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 12. 8. 2015
Švestková buchta
Dobrá a vláčná buchta. Z dávky na 4 porce se spíš dá udělat 12 kousků. Pekla jsem celkově cca 40 minut na hlubokém plechu s okraji, vyloženém papírem na pečení. V receptu je uvedeno 150 g švestek, použila jsem 700 g už vypeckovaných.