Švestková buchta
75 min.
Ingredience
- 150gramůCukr krupice
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1kusCukr vanilka
- 150gramůTuk Hera jedlý
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 4kusyVaječný bílek slepičí
- 150gramůŠvestky
- 180mililitrůMléko polotučné
- 330gramůMouka pšeničná hrubá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
900 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
40 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
3 g
Cukr
41 g
Postup přípravy
- 1Švestky vypeckujeme a rozpůlíme.
- 2Žloutky, cukr a tuk ušleháme do pěny, přidáme mouku s kypřícím práškem a mléko.
- 3Vzniklé těsto vlijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech, poklademe ovocem a dáme zapéct. Pečeme asi 40 minut.
- 4Pak ozdobíme čepicí z našlehaných bílků, které jsme osladili dvěma lžícemi cukru a vanilkovým cukrem.
- 5Dopečeme asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 12. 8. 2015
Švestková buchta
Dobrá a vláčná buchta. Z dávky na 4 porce se spíš dá udělat 12 kousků. Pekla jsem celkově cca 40 minut na hlubokém plechu s okraji, vyloženém papírem na pečení. V receptu je uvedeno 150 g švestek, použila jsem 700 g už vypeckovaných.