Švestková omáčka

55 min.

Ingredience

    • 400gramůŠvestky sušené
    • 20gramůSkořice mletá
    • 1lžíceŠťáva citrónová
    • 1lžíceCitronová kůra
    • 20gramůMáslo jihočeské
    • 1lžíceMed včelí
    • 3lžíceCukr krupice
    • 1lžíceMouka pšeničná hladká
    • 1,5litryVoda pitná
    • 2lžíceRum
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
36 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky rozvaříme ve vodě. Zahustíme je tak, že na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku, připravíme jíšku, kterou vysypeme do rozvařených švestek a za stálého míchání povaříme. Vařenou hmotu procedíme, abychom odstranily pecky.
  • 2
    Čistou omáčku dáme zpátky do hrnce, přidáme med, cukr, skořici, citronovou šťávu, a nastrouhanou citronovou kůru a nakonec rum. Promícháme a pár minut ještě povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.