Švestková omáčka
55 min.
Ingredience
- 400gramůŠvestky sušené
- 20gramůSkořice mletá
- 1lžíceŠťáva citrónová
- 1lžíceCitronová kůra
- 20gramůMáslo jihočeské
- 1lžíceMed včelí
- 3lžíceCukr krupice
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžíceRum
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
239 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
7 g
Cukr
36 g
Postup přípravy
- 1Sušené švestky rozvaříme ve vodě. Zahustíme je tak, že na pánvičce rozehřejeme máslo, přidáme mouku, připravíme jíšku, kterou vysypeme do rozvařených švestek a za stálého míchání povaříme. Vařenou hmotu procedíme, abychom odstranily pecky.
- 2Čistou omáčku dáme zpátky do hrnce, přidáme med, cukr, skořici, citronovou šťávu, a nastrouhanou citronovou kůru a nakonec rum. Promícháme a pár minut ještě povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.