Švestková povidla s portským vínem
180 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyŠvestky
- 250gramůCukr želírovací
- 2centilitryVíno portské
- 3lžíceSlivovice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
133 g
Vláknina
9 g
Cukr
62 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme, zbavíme pecek, rozpůlíme a půlky rozkrájíme na menší kousky. Švestky vložíme do pekáče a dáme do předehřáté trouby na 200°C. Během pečení švestky občas promícháme.
- 2Pekáč vyjmeme, přidáme želírovací cukr, portské víno, promícháme a na sporáku přivedeme k varu. Za stálého míchání vaříme 5 minut, nakonec přimícháme 3 lžíce slivovice a ještě 1 minutu povaříme, potom pekáč ze sporáku stáhneme.
- 3Povidla nalijeme do připravených zavařovacích sklenic a vzduchotěsně je uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.