Švestková povidla z domácí pekárny

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
77 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    švestky dobře omyjeme, rozpůlíme, odstraníme z nich pecky a nakrájíme je na malé kousky.
  • 2
    Z domácí pekárny vyndáme pečicí formu. Do formy s nasazenými míchadly vložíme 1 kilogram nakrájených švestek, přilijeme 2 decilitry vody. Formu vložíme zpět do pekárny, nastavíme program džem a pekárnu zapneme.
  • 3
    Program zopakujeme ještě alespoň dvakrát. Povidla jsou hotová, když jsou dostatečně hustá.
  • 4
    V průběhu programu dobře vymyjeme zavařovací sklenice, dáme je na plech a ve středně vyhřáté troubě sterilizujeme.
  • 5
    Hotovou marmeládu přendáme do sklenic, necháme ji pomalu vychladnout. Poté sklenice uzavřeme a skladujeme v chladnu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.