Švestková zmrzlina
30 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 120gramůCukr krupice
- 150mililitrůŠvestky
- 300mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
230 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
16 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
263 mg
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Z bílků vyšleháme pevný sníh, postupně zašleháme cukr a utřené žloutky. Vše smícháme s pevnou šlehačkou, přidáme oslazený švestkový protlak.
- 2Směs přendáme do plastové nádoby a necháme přes noc v mrazáku.
- 3Podáváme ozdobené švestkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.