Švestkové chuťovky

20 min.
Evropa
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
255 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
24 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
908 mg
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené švestky bez pecek zalijeme horkou vodou a necháme pár minut namáčet. Scedíme, necháme okapat a osušíme papírovou utěrkou. Plátky slaniny vyrovnáme na pracovní desce, na začátek plátku položíme švestku a lístek bazalky a pevně svineme do závitku, který ještě zpevníme párátkem. Na rozpáleném oleji opékáme asi 4-5 minut, až je slanina křupavá. V průběhu pečení několikrát otočíme ze všech stran.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Švestkové chuťovky
Klasika 😉