Švestkové hody

35 min.
Ruská federace

Ingredience

    • 200gramůSušené švestky
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 1lžíceSlivovice
    • 50gramůMáslo
    • 1lžíceCukr moučkový
    • 200mililitrůSmetana na šlehání
    • 1baleníVanilkový cukr
  • Omáčka
    • 300gramůŠvestky
    • 50mililitrůVíno červené
    • 3lžíceCukr krupice
    • 1lžíceSlivovice
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
66 kcal
Sacharidy
15 g
Cukr
14 g
Vápník
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky zalijeme vodou a necháme přes noc nabobtnat. Druhý den je zbavíme pecek, pokrájíme na kousky a spolu s máslem, slivovicí, moučkovým a vanilkovým cukrem rozmixujeme dohladka.
  • 2
    Smetanu našleháme do tuha a po částech do ní vmícháme rozmixovanou švestkovou směs. Vše necháme důkladně vychladit, rozdělíme do misek a přelijeme švestkovou omáčkou.
  • 3
    Omáčka: Víno s pokrájenými švestkami a cukrem zvolna vaříme asi 10 minut pod poklicí, pak vše prolisujeme sítem, vmícháme slivovici a necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.