Švestkové lokum

150 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
40

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
76 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Švestky omyjeme, vypeckujeme, pokrájíme a dáme do hrnce. Za častého míchání je dusíme pod pokličkou do doby, až budou rozvařené, potom je propasírujeme a v druhém hrnci smícháme s cukrem. Vaříme znovu při mírné teplotě za častého míchání až do hustého pyré. Před dovařením vsypeme do švestkové kaše ořechy a odstavíme z plotny.
  • 2
    Na plech dáme pečící papír, který pomažeme olejem, pyré na něj
  • 3
    rovnoměrně rozetřeme do výšky 2 cm. Nepečeme, ale necháme usušit.
  • 4
    Usušené švestkové lokum pokrájíme na kostky, obalíme v práškovém cukru, uložíme do papírových krabic a uskladníme na suchém, chladném místě.
  • 5
    Je důležité, aby byly uskladněny v papírových krabicích - nekazí se, protože takto lokum "dýchá".

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.