Švestkové lokum
150 min.
Ingredience
- 6lžicCukr moučkový
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5kilogramOřechy vlašské
- 2,5kilogramyCukr krupice
- 5kilogramůŠvestky
Počet porcí:
40Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
390 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
80 g
Vláknina
3 g
Cukr
76 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme, vypeckujeme, pokrájíme a dáme do hrnce. Za častého míchání je dusíme pod pokličkou do doby, až budou rozvařené, potom je propasírujeme a v druhém hrnci smícháme s cukrem. Vaříme znovu při mírné teplotě za častého míchání až do hustého pyré. Před dovařením vsypeme do švestkové kaše ořechy a odstavíme z plotny.
- 2Na plech dáme pečící papír, který pomažeme olejem, pyré na něj
- 3rovnoměrně rozetřeme do výšky 2 cm. Nepečeme, ale necháme usušit.
- 4Usušené švestkové lokum pokrájíme na kostky, obalíme v práškovém cukru, uložíme do papírových krabic a uskladníme na suchém, chladném místě.
- 5Je důležité, aby byly uskladněny v papírových krabicích - nekazí se, protože takto lokum "dýchá".
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.