Švestkové řezy z třeného těsta
50 min.
Ingredience
- 160gramůMáslo čerstvé
- 160gramůCukr krupice
- 5kusůVejce slepičí
- 2lžičkyPomerančová kůra
- 160gramůMouka polohrubá
- 13gramůKypřicí prášek do pečiva
- 60gramůMouka pšeničná hrubá
- 400gramůKompot meruňkový
- 60gramůCukr moučkový
Počet porcí:
16Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
931 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Meruňkový kompot slijeme a meruňky necháme okapat.
- 2Ve vhodné misce utřeme 130 g másla s cukrem na hladkou pěnu. Přidáme žloutky a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, důkladně utřeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme ho do pěny. Postupně a zlehka přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
- 3Plech vymažeme zbylým máslem, posypeme hrubou moukou a připravené těsto vlijeme a rovnoměrně roztáhneme po celé ploše plechu. Na povrch těsta naskládáme půlky meruněk, vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 - 30 minut.
- 4Upečený koláč vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.