Švestkové řezy z třeného těsta

50 min.
Evropa

Ingredience

    • 160gramůMáslo čerstvé
    • 160gramůCukr krupice
    • 5kusůVejce slepičí
    • 2lžičkyPomerančová kůra
    • 160gramůMouka polohrubá
    • 13gramůKypřicí prášek do pečiva
    • 60gramůMouka pšeničná hrubá
    • 400gramůKompot meruňkový
    • 60gramůCukr moučkový
Počet porcí:
16

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
222 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
931 mg
Cukr
19 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce si rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Meruňkový kompot slijeme a meruňky necháme okapat.
  • 2
    Ve vhodné misce utřeme 130 g másla s cukrem na hladkou pěnu. Přidáme žloutky a jemně nastrouhanou pomerančovou kůru, důkladně utřeme. Z bílků ušleháme tuhý sníh a přimícháme ho do pěny. Postupně a zlehka přimícháme mouku smíchanou s kypřícím práškem.
  • 3
    Plech vymažeme zbylým máslem, posypeme hrubou moukou a připravené těsto vlijeme a rovnoměrně roztáhneme po celé ploše plechu. Na povrch těsta naskládáme půlky meruněk, vložíme do nahřáté trouby, kde pečeme přibližně 25 - 30 minut.
  • 4
    Upečený koláč vytáhneme z trouby, posypeme moučkovým cukrem, necháme vychladnout a nakrájíme na úhledné čtverce nebo obdélníky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.