Švestkové semifreddo
20 min.
Ingredience
- 220gramůCukr krupice
- 825gramůKompot švestkový
- 1lžičkaTresť vanilková
- 3kusyVejce slepičí
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 500mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
859 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
51 g
Sacharidy
94 g
Vláknina
2 g
Cukr
86 g
Postup přípravy
- 1Ve vodní lázni šleháme vejce, žloutky, cukr a vanilkový extrakt. Když směs zhoustne, odstavíme a necháme zchladnout.
- 2Spojíme s ušlehanou smetanou a rozmixovanými švestkami z kompotu.
- 3Přelijeme do nádoby a necháme přes noc zmrazit.
- 4Podáváme ozdobené rybízem a borůvkami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.