Švestkovo-jablkový salát
15 min.
Ingredience
- 250gramůJablka
- 1lžičkaCitronová kůra
- 250gramůŠvestky
- 1lžíceCukr skořicový
- 2lžíceCukr krupice
- 50mililitrůVoda pitná
- 2lžičkyCitronová šťáva
- 150gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Postup přípravy
- 1Omytá a oloupaná jablka pokrájíme na tenké plátky, které vložíme do misky. Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme je do misky s jablky. Nakonec přisypeme hrubě rozkrájené ořechy.
- 2Zálivka: do vhodné nádoby vlijeme citrónovou šťávu, vodu, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru a cukr. Všechny suroviny dobře vidličkou prošleháme, směsí zalijeme připravené ovoce v misce. Zlehka promícháme, hotový salát rozdělíme do čtyř salátových skleněných mističek a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.