Švestkovo-jablkový salát

15 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
350 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
25 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytá a oloupaná jablka pokrájíme na tenké plátky, které vložíme do misky. Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na tenké nudličky a přidáme je do misky s jablky. Nakonec přisypeme hrubě rozkrájené ořechy.
  • 2
    Zálivka: do vhodné nádoby vlijeme citrónovou šťávu, vodu, přidáme jemně nastrouhanou citrónovou kůru a cukr. Všechny suroviny dobře vidličkou prošleháme, směsí zalijeme připravené ovoce v misce. Zlehka promícháme, hotový salát rozdělíme do čtyř salátových skleněných mističek a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.