Švestkový diabetický kompot
20 min.
Ingredience
- 1kilogramŠvestky
- 250mililitrůVoda pitná
- 2lžičkySacharin
- 1špetkaSkořice mletá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
79 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
2 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme, odstraníme stopky a dužinu propícháme. Sacharin a skořici rozmícháme ve vodě.
- 2Jsou-li švestky tvrdé, vložíme je do vlažného roztoku a nejprve zvolna zahříváme. Máme-li zralé plody, vložíme je přímo do vroucího dia nálevu a v obou případech cca 10 minut povaříme.
- 3Hotový kompot rozdělíme do čistých sklenic a uzavřeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.