Švestkový džem připravený v domácí pekárně
50 min.
Ingredience
- 700gramůŠvestky
- 350gramůCukr želírovací
- 3lžíceCitronová šťáva
- 10gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
53 g
Vláknina
1 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Švestky omyjeme, vypeckujeme, nakrájíme na malé kousky.
- 2Z domácí pekárny vyjmeme pečicí nádobu, vložíme do ní pokrájené švestky, želírovací cukr, přidáme máslo a přilijeme citronovou šťávu. Nádobu vložíme zpět do přístroje, nastavíme program "džem" a zapneme. Při cyklu míchání neotvíráme víko, abychom se neopařili vystříknutým horkým džemem.
- 3Zavařovací sklenice důkladně umyjeme, vysušíme, vyrovnáme na plech a sterilizujeme v troubě při 150 stupních alespoň 20 minut.
- 4Po ukončení celého programu "džem" v domácí pekárně zkontrolujeme hustotu džemu. V případě potřeby čas prodloužíme programem "pečení".
- 5Nádobu v rukavicích opatrně vyjmeme z přístroje a pomocí kleští odstraníme míchací lopatky. Sklenice naplníme džemem, dobře je uzavřeme a vychladíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.