Švestkový koláč s mákem a mandlemi
65 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 250gramůCukr krupice
- 1kusKypřící prášek do pečiva
- 250mililitrůMléko polotučné
- 125mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůMák mletý
- 400mililitrůMléko plnotučné
- 100gramůMáslo čerstvé
- 3kusyNové koření
- 500gramůŠvestky
- 100gramůMandle
- 0,5kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
26 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
5 g
Cukr
20 g
Postup přípravy
- 1Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, z bílků ušleháme sníh. Mouku smícháme s práškem do pečiva a střídavě zapracováváme do pěny s polotučným mlékem a olejem. Nakonec vmícháme sníh z bílků.
- 2Mák svaříme s mlékem, máslem, kůrou z poloviny citronu a drceným novým kořením.
- 3Švestky rozpůlíme a vypeckujeme.
- 4Těsto nalijeme do pekáčku, potřeme makovou směsí, na to poskládáme švestky a posypeme plátky mandlí.
- 5Pečeme 35 minut na 180 °C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.