Švestkový kompot

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme nepřezrálé švestky. Důkladně je omyjeme, necháme na sítu okapat a otrháme stopky. Rozdělíme je do sklenic.
  • 2
    Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, chvíli povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce.
  • 3
    Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Vychladlý kompot vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 16. 8. 2016
Švestkový kompot
Zdravím všechny, kompot jsem uvařila, ale uvidíme v zimě. Děkuji Alice😉