Švestkový kompot
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 2,5kilogramyŠvestky
- 500gramůCukr krystal
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
206 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
52 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Použijeme nepřezrálé švestky. Důkladně je omyjeme, necháme na sítu okapat a otrháme stopky. Rozdělíme je do sklenic.
- 2Mezitím cukr rozmícháme ve vodě, chvíli povaříme a po vychladnutí roztokem zalijeme ovoce.
- 3Sklenice uzavřeme, urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 85 °C sterilujeme po dobu 25 minut. Vychladlý kompot vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 16. 8. 2016
Švestkový kompot
Zdravím všechny, kompot jsem uvařila, ale uvidíme v zimě. Děkuji Alice😉