Švestkový kompot s karamelem
20 min.
Ingredience
- 2lžíceVoda pitná
- 40gramůCukr krupice
- 30gramůMáslo čerstvé
- 3lžícePomerančová šťáva
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžíceGin
- 500gramůŠvestky
- 1lžíceCukr moučkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
170 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
7 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
26 g
Postup přípravy
- 1Omyté a okapané švestky rozpůlíme a vypeckujeme.
- 2Na teflonové pánvi rozpustíme máslo, přidáme cukr a za stálého míchání jej necháme zkaramelizovat. Přitom můžeme podle potřeby přilít 2 lžíce vody. Přidáme připravené švestky a v karamelu je podusíme asi 5 minut. Nakonec podlijeme pomerančovou šťávou.
- 3Ke švestkám přidáme citronovou šťávu, dobře promícháme, krátce prohřejeme a dochutíme ginem.
- 4Ovocnou směs rozdělíme na talíře a podle chuti posypeme moučkovým cukrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.